Paahdettu kana-kasvissalaatti, seesamifetaa ja harissavinegretti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettu kana-kasvissalaatti, seesamifetaa ja harissavinegretti

Tässä on syksyn paras ruokaisa salaatti!

Harissavinegretti tuo koukuttavaa potkua lämpimään kanasalaattiin.

1.9. 8:44
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 minuuttia
  • 300 g

    broilerin rintafileetä (tai sisäfileetä)

  • 2

    (eri väristä) paprikaa

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 200 g

    vihreää parsaa

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

Seesamifeta

  • 300 g

    fetaa

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1

    kananmuna

  • 6 rkl

    seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 150 g

    lehtikaalia

Harissavinegretti

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    omenaviinietikkaa

  • 1 rkl

    harissaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ripaus suolaa ja pippuria

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.

■ Paloittele broilerin rintafileet, paprikat ja kesäkurpitsa suupaloiksi.

■ Napsauta parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa, leikkaa isoiksi suupaloiksi.

■ Yhdistä öljy, suola ja pippuri ja kääntele aineksiin huolellisesti. Levitä väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

■ Leikkaa feta paloiksi. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko kananmuna toiselle ja laita seesaminsiemenet kolmannelle. Dippaa fetapalat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi seesaminsiemeniin.

■ Tee kolot kasvisten ja kanan sekaan ja nosta fetapalat pellille. Paahda noin 20 minuuttia.

■ Tee sillä aikaa harissavinegretti ravistamalla kaikki ainekset keskenään purkissa.

■ Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kääntele 1/3 harissavinegretistä lehtikaalisuikaleiden joukkoon kunnolla käsin möyhentäen.

■ Jaa maustettu lehtikaali lautasille. Nosta päälle kuumia kasviksia, kanaa ja fetaa. Tarjoa lopun harissavinegretin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit