Savulohiseljanka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savulohiseljanka

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta; vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden.

Herkullisen savulohikeiton pohja on syvän makuinen vihannesmehu.

27.8. 9:34
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 tunti
  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 5

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • ½ tl

    jauhettua paprikaa

  • ¼ tl

    cayennenpippuria

  • ¼ tl

    jeeraa

  • ¼ tl

    rouhittua valkopippuria

  • 7 ½ dl

    tomaattipohjaista vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)

  • 1 tlk

    tomaattimurskaa

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 300 g

    lämminsavustettua kirjolohta

Lisäksi

  • tuoretta tilliä

Päälle

  • suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

■ Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

■ Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

■ Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

■ Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

■ Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit