Perunasalaatti NY Deli -tyyliin - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunasalaatti NY Deli -tyyliin

Yksinkertaisen perunasalaatin juju on yön yli kylvettäminen etikassa ja melko runsaassa sokerimäärässä. Usko tai älä, mutta se tekee makuihmeen perunoille!

Perunasalaatti kuin suoraan New Yorkista!

20.8. 11:31
Määrä4
Valmistusaika1 tunti 15 minuuttia + perunoiden ja tillisuolan tekeytyminen yön yli
  • 1 ½ kg (kiinteitä) perunoita

Marinadi

  • ¾ dl vettä

  • ¾ dl valkoviinietikkaa

  • ½ dl sokeria

Lisäksi

  • noin 1 tl tillisuolaa (kts ohje)

  • 3 kevätsipulin vartta

  • 1 ½ dl majoneesia

Tillisuola

  • 1 nippu tilliä (25 g)

  • 1 dl karkeaa merisuolaa

■ Tee tillisuola. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tilli sekoittimen kulhoon, lisää suola. Jauha hienoksi vihreäksi muruksi, mutta älä soseuta. Levitä suola leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata uunissa tunti, sekoita pari kertaa kuivumisen aikana. Ota pelti uunista ja anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Laita tiiviiseen lasitölkkiin.

■ Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

■ Sekoita kattilassa marinadin ainekset. Keitä minuutin ajan. Siirrä levyltä ja kaada perunoiden joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

■ Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Mausta perunat tillisuolalla. Hienonna kevätsipuli ja kääntele majoneesin kanssa perunoiden joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit