Punainen savukalasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punainen savukalasalaatti

Herkullinen savukalasalaatti luottaa kahden kastikkeen voimaan.

Savusärki maistuu herkkusalaatissa.

19.8. 11:24
Määrä2 annosta
Valmistusaika25 minuuttia + riisin jäähtyminen
  • 2 ½ dl

    täysjyväriisiä

  • 2 ½ dl

    punajuurimehua

  • 2 ½ dl

    vettä

  • ½ tl

    suolaa

  • 150 g

    fenkolia

  • ½

    punasipuli

  • 1/2

    ruukkua tilli

  • 1 dl

    hapankaalia

Vinegretti

  • 2 tl

    omenaviinietikkaa

  • 1 tl

    hunajaa

  • 1 ½ rkl

    oliiviöljyä

  • ripaus suolaa ja pippuria

Sinappikastike

  • ¼ dl sinappia

  • ¼ dl ruokosokeria

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 tl punaviinietikkaa

  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 250 g

    (valkosipulilla maustettua) savusärkeä (esim. Järkisärki)

■ Kiehauta mehu, vesi ja suola kattilassa ja keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita vinegretin ainekset ja kääntele vielä vähän lämpimään punajuuririisiin.

■ Suikaloi fenkoli hyvin ohueksi, kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna tilli. Kääntele nämä yhdessä hapankaalin kanssa salaattiin.

■ Tee sinappikastike. Mittaa sinappi ja ruokosokeri kulhoon. Vatkaa rypsiöljy voimakkaasti joukkoon käsin, kunnes kastikkeesta tulee majoneesimaista. Mausta etikalla ja suolalla.

■ Tarjoa salaatin ja kalan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit