Poppari-valkosuklaapalat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Poppari-valkosuklaapalat

Ihanan tahmeissa paloissa maistuvat suolaiset popparit ja makea valkosuklaa.

31.5. 13:57
Määrä12 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 100 g

    voita

  • 2

    kananmunaa

  • 1 1/2 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1/2 tl

    leivinjauhetta

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    valkosuklaata

  • 3 dl

    suolattuja popcorneja

Päälle

  • 4 dl

    suolattuja popcorneja

  • 75 g

    valkosuklaata

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.

  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele popcornit lopuksi nopeasti taikinaan.

  3. Sulata valkosuklaa varovasti (esimerkiksi vesihauteessa kattilan päällä) ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.

  4. Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi).

  5. Kaada popcornit vuokaan. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa varovasti (esimerkiksi vesihauteessa kattilan päällä) ja valuta se lusikan avulla raidoiksi popcornien pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit