Toscanalainen kana-valkopapukeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Lämmittävä kanakeitto on paljon muutakin kuin broileria. Proteiinilisä tulee pavuista, voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

31.5. 13:45
Määrä4 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 1

    pieni sipuli

  • 1 rkl

    öljyä

  • ½ tl +1/2 tl

    suolaa

  • ½ tl + ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 tl

    valkosipulijauhetta

  • 250 g

    maustamattomia broilerinpaistisuikaleita

  • 3 rkl

    tomattipyreetä

  • 1 tlk

    tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)

  • 1 l

    kanalientä

  • 2 tl

    kuivattua basilikaa

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tlk

    isoja valkoisia papuja

  • 100 g

    lehtikaalia suikaleina

Päälle

  • parmesaania, (chilihiutaleita)

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 min. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti.

  4. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja (ripottele chilihiutaleita)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit