Bataattipyttis - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bataattipyttis

Pyttishän on perunaa ja makkaraa! Voi se olla myös bataattia ja pieni paketillinen pekonia.

31.5. 13:41
Määrä3 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 600 g

    kuorittuja ja kuutioituja bataatteja

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1

    iso punasipuli

  • 150 g

    pekonilastuja/-kuutioita

  • 1 tlk

    kikherneitä

  • 1 tl

    jauhettua savupaprikaa

  • 3/4 tl + ¼ tl

    suolaa

  • ½ tl + ¼ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 3

    kananmunaa

  • 1

    vihreä chili

  • 1

    kevätsipulin varsi

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia puolikypsäksi, riippuen kuutioiden koosta. Kuori ja leikkaa sillä aikaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista punasipulia ja pekonia noin 5 minuuttia. Valuta bataatit ja valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla ja jatka paistamista noin 10 minuuttia sekoitellen, kunnes bataatti saa hieman väriä.

  2. Tee kananmunille kolot pyttipannuun ja riko kananmunat niihin. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Paista muutama minuuttia, kunnes valkoinen osa on hyytynyt. Hienonna pyttiksen pinnalle vihreää chiliä ja kevätsipulia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit