Fleksaajan bolognese - Reseptit - Ilta-Sanomat

Fleksaajan bolognese

Fleksaaminen on joustavaa kasvissyöntiä. Fleksata voi monella tavalla ja yksi helpoimmista on lisätä kasvisten määrää lihavoittoisina tunnetuissa ruuissa.

25.5. 15:19
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min
  • 200 g

    (sika-nauta)jauhelihaa

  • ½ tl

    suolaa

  • 200 g

    herkkusieniä

  • 200 g

    parsakaalia

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 2

    paahdettua säilöttyä paprikaa (esim. Royal)

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    oliiviöljyä

  • 2 tl

    voita

  • 1 rkl

    kuivattua timjamia

  • 2 tl

    bbq-maustetta (esim. Rub-kuivamauste tai bbq-kastike)

  • ½ tl

    suolaa

  • 2 tl

    srirachaa

  • 1 rkl

    täysjyväistä dijoninsinappia

  • 1 tlk

    tomaattimurskaa

  • 10

    mustaa (kalamata)oliivia

  • 1 rkl

    sitruunanmehua

Lisäksi

  • 400 g

    spagettia

Valmistusohjeet:

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla, siirrä kulhoon ja pidä lämpimänä.

  2. Viipaloi herkkusienet, leikkaa parsakaali nupuiksi (ja hienonna varret). Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna paprikat, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy samalla paistinpannulla, missä ruskistit jauhelihan. Paista kasviksia käännellen pannulla noin 10 minuuttia.

  3. Mausta timjamilla, bbq-mausteella ja ripauksella suolaa. Kääntele joukkoon sriracha ja sinappi. Lisää tomaattimurska, oliivit ja jauheliha. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  4. Keitä tässä vaiheessa spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Purista kastikkeeseen lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Kääntele spagettiin ja tarjoa heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit