Parsa-savuporokeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsa-savuporokeitto

Samettisen parsakeiton mausteena on hurmaava savu.

25.5. 15:00
Määrä2 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 300 g

    valkoista parsaa

  • 200 g

    +

  • 50 g

    vihreää parsaa

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    voita

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 4 dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 125 g

    savuporosulatejuustoa

Päälle

  • 2

    poron kylmäsavuviipaletta

Valmistusohjeet:

  1. Katkaise parsoista kovat päät. Kuori valkoiset parsat ja tarvittaessa myös paksuja vihreitä. Siirrä 50 g vihreitä parsanuppuja sivuun koristelua varten. Paloittele parsat.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista parsapaloja noin 5 minuuttia. Lisää viini ja keitä kokoon toiset 5 minuuttia.

  3. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto (tehosekoittimessa) ja kaada takaisin kattilaan.

  4. Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa.

  5. Keitä jäljellä olevia vihreitä parsanuppuja noin minuutti kiehuvassa vedessä. Hienonna kylmäsavuporoviipaleet. Koristele keitto parsalla ja porolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit