Itkettävän ihana sipulipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itkettävän ihana sipulipiirakka

Itkettävän ihana piirakka täytetään makeilla, rauhassa karamellisoituneilla sipulirenkailla.

24.5. 16:13
Määrä10 hengelle
Valmistusaika90 min
  • 1

    (pyöreä) piirakkapohja suolaisille piirakoille (pakaste)

  • 700 g

    sipuleita kuorittuna

  • 50 g

    voita

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 ruukku

    tuoretta timjamia

Päälle

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 3

    kananmunaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • 1/2 tl

    mustapippuria

  • 300 g

    Västerbotten juustoraastetta (tai muuta voimakasta juustoa)

Valmistusohjeet:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi isolla paistinpannulla pannulla ja lisää oliiviöljy. Pehmennä sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suolaa ja sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita. Hienonna timjami joukkoon.

  3. Laita uuni 200 asteeseen.

  4. Sekoita kerma, munat, hunaja, mustapippuri ja puolet juustoraasteesta keskenään sekaisin.

  5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sipulit päälle.

  6. Kaada kermaseos päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.

  7. Laita uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit