Perunanachopelti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunanachopelti

Ihana mättöruoka nachopelti on vielä parempaa perunasta tehtynä!

24.5. 16:07
Määrä4 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 750 g

    yleisperunoita

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    jauhettua savupaprikaa

Lisäksi

  • 1 tlk

    mustapapuja

  • 1 ps (noin 150 g)

    cheddarraastetta

Päälle

  • ½ ruukkua

    korianteria

Paprikasalsa

  • ½ dl

    säilöttyjä jalapenorenkaita

  • 2

    säilöttyä paahdettua paprikaa

  • ½

    ruukkua korianteria

  • 1

    punasipuli

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1/2 tl

    suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  4. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman. Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

  5. Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit