Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Yksinkertainen on kaunista. Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta.

24.5. 16:01
Määrä4 hengelle
Valmistusaika75 min
  • 750 g

    yleisperunaa

  • 1

    sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    kuivattua oreganoa

  • ½ tl

    +

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1 tlk

    kokonaisia tomaatteja

  • noin

  • 4 dl

    vettä

  • ½ prk

    (noin

  • 100 g

    ) mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja

Lisäksi

  • 200 g

    pehmeää fetaa (ja neitsytoliiviöljyä)

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria.

  3. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillisen verran vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

  4. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  5. Ota kansi pois ja lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä.

  6. Tarjoa lisäksi fetaa (ja lorauta öljyä päälle).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit