Peltidallakset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peltidallakset

Mikä on parempaa kuin pulla? Tietysti dallaspulla! Mikä on vielä parempaa kuin dallaspulla? Tietysti kokonainen pellillinen dallaspullia ilman pyörittelyn vaivaa!

6.5. 11:16
Määrä20 kappaletta
Valmistusaika55 min
  • 5 dl

    (täys)maitoa

  • 1 pkt

    (50 g) hiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    kardemummaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1

    kananmuna

  • 13 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 1 dl

    voisulaa

Täyte

  • 100 g

    voita

  • 1 prk

    vaniljarahkaa

  • 1 ps

    (noin 60 g) vaniljakastikeaineksia

Voiteluun

  • 1

    kananmuna

Valmistusohjeet:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi voisula. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele tasaiseksi levyksi. Kohota vielä 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Tee täyte. Sulata voi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Jos täyte tuntuu liian tiiviiltä, voit hieman pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.

Paina taikinaan (jauhoihin kastetun) lasin pohjan avulla koloja. Paina kunnolla, sillä taikina pomppaa helposti takaisin. Täytä kolot noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 18 - 20 min.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit