Merimiespihvit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Merimiespihvit

Merimiespihvit ovat nimestään huolimatta pitkään muhiva, yksinkertaisten ainesten klassikkopata.­

12.4. 18:33
Määrä4 hengelle
Valmistusaika2 tuntia 45 min
  • 600 g

    naudan (kulma)paistia

  • 2

    sipulia

  • 10

    perunaa

Paistamiseen

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • ½ tl

    rouhittua valkopippuria

  • 10

    kokonaista mustapippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1 ½ tl

    suolaa

  • 1 plo

    (noin 3 dl) olutta

  • 5 dl

    lihalientä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja nuiji kevyesti nuijalla tai nyrkein.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.

  3. Ruskista lihat muutamassa erässä paistinpannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja siirrä sivuun.

  4. Lisää rasvaa ja paista myös sipulit pehmeiksi.

  5. Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, mustapippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan ja jätä perunakerros päällimmäiseksi.

  6. Kaada päälle olut ja sen verran lihalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

  7. Kypsennä noin 2 tuntia, peitä kannella kypsymisen puolivälissä.

  8. Tarjoa esimerkiksi etikkakurkkujen – ja punajuurien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit