Mokkapala-jäätelökakku

  • 1 tunti + taikinalevyn (ja vuoan) jäähdytys + pakastukset 45 minuuttia min
  • 16 kappaletta


125 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa


Kuorrutus


75 g
voita
4 dl
tomusokeria
½ dl
vahvaa kahvia
2 rkl
kaakaojauhetta


Lisäksi


2 l
suklaajäätelöä


Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm * 35 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.
  4. Leikkaa suklaajäätelöpaketit noin 10 osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen noin 30 minuutiksi.
  5. Tee kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista, älä anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.
  6. Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.