Reseptit
Mokkapala-jäätelökakku

Mokkapala-jäätelökakku
- 1 tunti + taikinalevyn (ja vuoan) jäähdytys + pakastukset 45 minuuttia min
- 16 kappaletta
- 125 g
- pehmeää voita
- 1 dl
- sokeria
- 2
- kananmunaa
- 2 ½ dl
- vehnäjauhoja
- 2 rkl
- kaakaojauhetta
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- maitoa
Kuorrutus
- 75 g
- voita
- 4 dl
- tomusokeria
- ½ dl
- vahvaa kahvia
- 2 rkl
- kaakaojauhetta
Lisäksi
- 2 l
- suklaajäätelöä
Valmistusohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm * 35 cm) leivinpaperilla.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.
- Leikkaa suklaajäätelöpaketit noin 10 osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen noin 30 minuutiksi.
- Tee kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista, älä anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.
- Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.