Makaronilaatikkolasagne

  • 90 min
  • 6 hengelle
400 g
naudan jauhelihaa
1 rkl
+
1 rkl
oliiviöljyä
1
pieni porkkana
1
valkosipulinkynsi
1
sellerin varsi
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
jauhettua savupaprikaa
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 ½ dl
punaviiniä
2 ½ dl
lihalientä
1 tlk
tomaattimurskaa
2
laakerinlehteä

Kastike

50 g
pehmeää voita
¾ dl
vehnäjauhoja
2 tl
sinappia
8 dl
maitoa
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
200 g
voimakasta juustoraastetta

Lisäksi

400 g
makaronia

Päälle

100 g
mietoa juustoraastetta

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha lähes kypsäksi ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  3. Kuori ja paloittele porkkana ja valkosipulinkynsi pieneksi, hienonna selleri. Lisää ne ja toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Kääntele joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
  5. Lisää lämpöä ja punaviini, anna sihahtaa ja keitä noin puolet kasaan.
  6. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehdet ja hauduta (ilman kantta) noin 30 minuuttia.
  7. Keitä sillä aikaa makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.
  8. Tee kastike. Sekoita voi, jauhot ja sinappi keskenään huolella.
  9. Kuumenna maito höyryäväksi. Lisää jauho-voiseos ja keitä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, sulata juusto joukkoon. Kääntele makaroneihin.
  10. Kaada (ison) voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastike ja päälle juustomakaroni. Ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä noin 30 minuuttia.
  11. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.