Possu-maapähkinäpurilaiset

  • 30 min
  • 8 kappaletta
400 g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku ruohosipulia
2 rkl
kalakastiketta
1
keltuainen

Lisäksi

8
pientä (briossi)hampurilaissämpylää
1 dl
majoneesia
1 dl
makeaa thai chili kastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1 dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli.
  2. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään.
  3. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla (seesami)öljyssä kypsäksi.
  4. Paahda sämpylät.
  5. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thaichilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.