Lorrainen pannari

  • 70 min
  • 12 hengelle
4
kananmunaa
1 l
maitoa
5 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
½ dl
sulatettua voita

Lisäksi

140 g
pekonikuutioita
1
sipuli

Päälle

200 g
raastettua gruyeriä tai muuta voimakasta juustoa

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
  2. Laita pekoni kylmälle pannulle ja lisää lämpöä. Paista omassa rasvassa noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli lopussa joukkoon. Paista pehmeäksi pekonista irronneessa rasvassa. Anna hieman jäähtyä.
  3. Sekoita pekoni-sipuliseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.