Meksikolaiset paistetut munat tomaattikastikkeessa

  • 35 min
  • 2 hengelle
1
punasipuli
1
punainen paprika
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
1 tlk
tomaattimurskaa
1 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
¼ tl
+
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 tlk
musta(silmä)papuja
4
kananmunaa
100 g
fetaa

Päälle

1 dl
hienonnettua korianteria
1
limetti

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja viipaloi punasipuli hyvin ohueksi. Hienonna paprika, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista paprikaa ja punasipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä pari minuuttia.
  3. Kippaa tomaattimurska pannulle, mausta hunajalla, suolalla ja ¼ teelusikallisella mustapippuria. Anna kiehua ilman kantta keskilämmöllä 10 minuuttia, jotta kastike sakenee.
  4. Valuta pavut ja kääntele kastikkeeseen.
  5. Tee kastikkeeseen 4 koloa ja riko kananmunat niihin. Ripottele loppu mustapippuri ja murenna feta päälle . Laita kansi pannun päälle ja kypsennä noin 8 minuuttia, kunnes valkuaiset eivät ole enää läpinäkyviä.
  6. Hienonna korianteria ja purista limetin mehua kypsän ruuan päälle.