Kikhernepannu

  • 30 min
  • 4 hengelle
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
säilötty paahdettu paprika (tai tuore punainen paprika)
1 rkl
oliiviöljyä
1 tlk
tomaattimurskaa
3 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
hunajaa
2 tl
jauhettua savupaprikaa
2 tl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
jeeraa
¼ tl
kanelia
¼ tl
kardemummaa
¼ tl
jauhettua korianteria

Lisäksi

2 tlk
kikherneitä
1 dl
(kalamata)oliiveja

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta paprika liemestä ja hienonna se. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita ja paprikaa 5 minuuttia.
  2. Lisää kaikki ainekset paitsi kikherneet ja oliivit ja keitä 5 minuuttia.
  3. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon, puolita oliivit sekaan. Keitä 15 minuuttia.