Elina Hirvosen paahdettu kurpitsakeitto

  • 60 min
  • 4 hengelle
550 g
kurpitsan kuorittua hedelmälihaa
1
(iso) sipuli
2
porkkanaa
2
ruokalusikallista öljyä
1 ps
sahramia
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua valkopippuria
1 l
kasvislientä
2 tl
raastettua appelsiininkuorta

Paahdetut kurpitsansiemenet

1
kurpitsan siemenet
1 rkl
(auringonkukka)öljyä
½ rkl
vaaleaa siirappia
½ tl
ruokalusikallista ruokokeria (tai intiaanisokeria)
ripaus suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria

Päälle

creme fraichea tai vegaanista kaurafraichea

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi, irrota siemenet ja huuhtele ne lävikössä. Kuivaa ja siirrä sivuun.
  2. Sekoita kulhossa siemenet, öljy, siirappi, sokeri ja mausteet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paahda uunissa 12-15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes siemenet ovat kauniin paahteisia.
  4. Leikkaa sillä aikaa kurpitsa edelleen pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat.
  5. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
  6. Kääntele kurpitsa-, sipuli- ja porkkanakuutiot uunipellille öljyn, sahramin, suolan ja valkopippurin kanssa ja kippaa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä
  7. Laita paahdetut vihannekset kattilaan, lisää kasvisliemi ja appelsiininkuoriraaste. Anna kiehua hetken ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Tarjoa creme fraichen ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.