Reseptit
Elina Hirvosen paahdettu kurpitsakeitto

Elina Hirvosen paahdettu kurpitsakeitto
- 60 min
- 4 hengelle
- 550 g
- kurpitsan kuorittua hedelmälihaa
- 1
- (iso) sipuli
- 2
- porkkanaa
- 2
- ruokalusikallista öljyä
- 1 ps
- sahramia
- ¾ tl
- suolaa
- ¼ tl
- rouhittua valkopippuria
- 1 l
- kasvislientä
- 2 tl
- raastettua appelsiininkuorta
Paahdetut kurpitsansiemenet
- 1
- kurpitsan siemenet
- 1 rkl
- (auringonkukka)öljyä
- ½ rkl
- vaaleaa siirappia
- ½ tl
- ruokalusikallista ruokokeria (tai intiaanisokeria)
- ripaus suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria
Päälle
- creme fraichea tai vegaanista kaurafraichea
Valmistusohjeet:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi, irrota siemenet ja huuhtele ne lävikössä. Kuivaa ja siirrä sivuun.
- Sekoita kulhossa siemenet, öljy, siirappi, sokeri ja mausteet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda uunissa 12-15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes siemenet ovat kauniin paahteisia.
- Leikkaa sillä aikaa kurpitsa edelleen pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat.
- Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
- Kääntele kurpitsa-, sipuli- ja porkkanakuutiot uunipellille öljyn, sahramin, suolan ja valkopippurin kanssa ja kippaa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä
- Laita paahdetut vihannekset kattilaan, lisää kasvisliemi ja appelsiininkuoriraaste. Anna kiehua hetken ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Tarjoa creme fraichen ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.