Karpalo-hunajapiirakka ja hunajainen toffeekastike

  • 45 min
  • 8 hengelle
175 g
voita
¼ dl
hunajaa
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
½ tl
leivinjauhetta

Päälle

300 g
karpaloita

3 rkl
hillosokeria

(hunajaa)

Hunajainen toffeekastike


200 g
voita kuutioina
2 dl
vispikermaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
hunajaa
ripaus suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Siirrä liedeltä ja sekoita hunaja joukkoon. Anna hunajavoin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä karpalot päälle. Ripottele sokeri pinnalle. Kypsennä 30 minuuttia. (Lorauta kuuman piirakan päälle hieman hunajaa.) Tarjoa hunajaisen toffeekastikkeen kanssa.
  3. Tee hunajainen toffeekastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna, kunnes seos kuohuu kunnolla. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Muista, että kastike kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä (huoneenlämmössä) ja tarjoa karpalopiirakan kanssa.
Luetuimmat Reseptit