Kreikkalainen lihapullapelti

  • 35 min
  • 4 hengelle
300 g
eineslihapullia
1
parsakaali
250 g
kirsikkatomaatteja
450 g
(maustamattomia) lohkoperunoita
1 dl
mustia kalamataoliiveja

Yrttiöljy

3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hienonnettua oreganoa
1 rkl
hienonnettua rosmariinia
(tai yhteensä 1 rkl kuivattuja yrttejä)
1 ½ tl
suolaa

Savupaprika-aioli

2 dl
majoneesia
2
valkosipulin kynttä
2 tl
savupaprikajauhetta

Lisäksi

200 g
valmista tsatsikia

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Paloittele parsakaali nupuiksi (tai käytä varsiparsakaalia).
  3. Sekoita yrttiöljyn ainekset keskenään. Kääntele puolet siitä lohkoperunoiden joukkoon ja puolet parsakaalin ja tomaattien.
  4. Lado leivinpaperilla vuoratulle uunipellille lihapullat, lohkoperunat, kasvikset ja oliivit. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
  5. Sekoita savupaprika-aiolin ainekset keskenään. Tarjoa lihapullapelti sen ja tsatsikin kanssa.