Juustohampurilaismunakas

  • 30 min
  • 3 hengelle
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
+
4
tl
öljyä
300 g
jauhelihaa
3 rkl
ketsuppia
2 tl
sinappia
1 tl
worchesterkastiketta
½ tl
+
½ tl
suolaa
¼ tl
+
¼ tl
rouhittua mustapippuria
6
kananmunaa
½ dl
vettä
3
salaatinlehteä
2
pientä tomaattia viipaleina
1 dl
maustekurkkuja
1 dl
raastettua cheddaria (tai muuta juustoa)
ketsuppia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja suikaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ketsupilla, sinapilla, worchesterkastikkeella, ½ teelusikallisella suolaa ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, ½ teelusikallista suolaa ja ripaus pippuria.
  3. Puhdista pannu ja lorauta teelusikallinen öljyä pannulle. Kaada ⅓ massasta pannulle. Sekoita lastalla pintaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Paista muutama minuutti. Lusikoi munakkaan toiselle puolelle ⅓ jauhelihaseoksesta, revittyä salaattia, tomaattia ja maustekurkkuja. Raasta päälle juustoa. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti, jotta juusto sulaa.
  4. Valuta munakas lautaselle ja pursota ketsuppia päälle.
  5. Paista samoin loput kaksi munakasta.