Reseptit
Omenapiirakkatacot

Omenapiirakkatacot
- 45 min
- 4 hengelle
- 4
- pientä vehnätortillaa
- ½ l
- rypsiöljyä uppopaistamiseen
- ½ dl
- sokeria sokerointiin
- 1 tl
- kanelia
Täyte
- 2
- omenaa
- 3/4 dl
- sitruunamehua
- 4 tl
- voita
- ½ dl
- ruokosokeria
- 2 tl
- kanelia
- 1 dl
- vettä
- 1 tl
- maissitärkkelystä
Lisäksi
- vaahdotettua kermaa
- valmista kinuskikastiketta
Valmistusohjeet
- Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen.
- Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, lämpö on sopiva.
- Uppopaista tortillat yksi kerrallaan, ensin vain hetken toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta.
- Käännä puolikuuksi ja jatka vielä hetki paistamista rapeaksi.
- Nosta hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.
- Kieritä kanelisokerissa kaikkialta ja laita sen jälkeen esimerkiksi väärinpäin käännetyn muffinipellin päälle, jotta kuoret pysyvät pystyssä.
- Tee täyte. Kuori ja kuutioi omenat. Purista sitruunan mehu päälle.
- Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, kaneli ja ¾ dl vettä.
- Lisää omenat ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes neste haihtunut.
- Sekoita maissitärkkelys ja ¼ dl vettä ja lisää joukkoon.
- Keitä koko ajan hämmennellen vielä hetki, kunnes omenat ovat pehmeitä ja neste haihtunut.
- Anna täytteen hieman jäähtyä.
- Täytä kuoret omenaseoksella, kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella.