Henrin suklaakakku

Henrin suklaakakku on todella tuhti pakkaus ja se on omistettu tumman suklaan rakastajille. Yleensä se tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa, mutta nyt vaahdotetaan vaniljaista créme fraîchea.
  • 120 min
  • 8 hengelle
120 g
voita
2 dl
hienoa ruokosokeria
400 g
tummaa leivontasuklaata
1,25 dl
kermaa
5
kananmunaa
2 rkl
vehnäjauhoja
200 g
créme fraîchea
½
vaniljatanko
1 rkl
sokeria
suorakulmainen kakkuvuoka tai leipävuoka

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  2. Täytä uunivuoka (johon kakkuvuoka mahtuu) puoliksi vedellä ja nosta se uuniin lämpiämään.
  3. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi, sokeri, suklaa ja kerma.
  4. Anna sulaa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut, älä anna kiehahtaa.
  5. Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jauhot.
  6. Kun suklaaseos on jäähtynyt haaleaksi, lisää se munaseokseen ohuena nauhana samalla vatkaten.
  7. Kaada seos voideltuun suorakulmaiseen kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin vesihauteeseen ja paista 1,5 tuntia.
  8. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi, mieluiten yön yli.
  9. Valmista kastike. Puolita vaniljatanko ja raavi veitsellä puolikkaan siemenet talteen.
  10. Kaada jääkaappikylmä créme fraîche kulhoon.
  11. Lisää joukkoon vaniljansiemenet ja sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella.
  12. Tarjoa kastike kakun kanssa.
Resepti: Prisca Leclerc