Reseptit
Henrin suklaakakku

Henrin suklaakakku
Henrin suklaakakku on todella tuhti pakkaus ja se on omistettu tumman suklaan rakastajille. Yleensä se tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa, mutta nyt vaahdotetaan vaniljaista créme fraîchea.
- 120 min
- 8 hengelle
- 120 g
- voita
- 2 dl
- hienoa ruokosokeria
- 400 g
- tummaa leivontasuklaata
- 1,25 dl
- kermaa
- 5
- kananmunaa
- 2 rkl
- vehnäjauhoja
- 200 g
- créme fraîchea
- ½
- vaniljatanko
- 1 rkl
- sokeria
- suorakulmainen kakkuvuoka tai leipävuoka
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 150 asteeseen.
- Täytä uunivuoka (johon kakkuvuoka mahtuu) puoliksi vedellä ja nosta se uuniin lämpiämään.
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi, sokeri, suklaa ja kerma.
- Anna sulaa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut, älä anna kiehahtaa.
- Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jauhot.
- Kun suklaaseos on jäähtynyt haaleaksi, lisää se munaseokseen ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Kaada seos voideltuun suorakulmaiseen kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin vesihauteeseen ja paista 1,5 tuntia.
- Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi, mieluiten yön yli.
- Valmista kastike. Puolita vaniljatanko ja raavi veitsellä puolikkaan siemenet talteen.
- Kaada jääkaappikylmä créme fraîche kulhoon.
- Lisää joukkoon vaniljansiemenet ja sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella.
- Tarjoa kastike kakun kanssa.