Reseptit
New York cheesecake suolakinuskilla

New York cheesecake suolakinuskilla
- 90 min
- 8 hengelle
- 150 g
- digestivejä (10 kpl)
- 100 g
- voita
Täyte
- 1
- sitruuna
- 800 g
- maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
- 2,5 dl
- ruokokidesokeria
- 3 rkl
- maissijauhoja
- 4
- kananmunaa (3 kokonaista + 1 keltuainen)
- 200 g
- créme fraîchea
Kinuski
- 1,5 dl
- kermaa
- 1,5 dl
- fariinisokeria
- hyppysellinen suolaa
- Tarvitset myös 20 cm:n irtopohjavuoan
Valmistusohjeet
- Aloita kakun valmistaminen edeltävänä päivänä.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Päällystä öljytty vuoan pohja leivinpaperilla.
- Painele keksipohja tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta hieman reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi.
- Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori.
- Kumoa tuorejuustot kulhoon, vatkaa joukkoon sokeri, lisää jauhot siivilän läpi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen.
- Vatkaa joukkoon créme fraîche ja lisää sitruunankuoret ja puolikkaan sitruunan mehu ja kaada seos vuokaan pohjan päälle.
- Nosta kakku uuniin 60–70 minuutiksi. Kun kakku on valmis, se hyllyy vielä vähän ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu jäähtyessään.
- Sammuta uuni, jätä luukku hieman rakosilleen, jätä kakku uuniin jäähtymään, kunnes uuni on jäähtynyt. Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.
- Nosta kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä folion alla ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Valmista kinuski. Se kaadetaan jäähtyneen kakun päälle jähmettymään.
- Keitä kerma, sokeri ja suola kattilassa keskilämmöllä välillä vispaten, kunnes seos paksuuntuu ja jähmettyy hieman lusikan pintaan jäähtyessään (noin 5 minuuttia).
- Kaada haalea kinuski kakun päälle ja jätä jähmettymään yön yli. Kinuskin voi halutessaan tarjota kuumana kastikkeena kakun kanssa.
- Valmista kinuski silloin juuri ennen tarjoilua tai lämmitä varovasti kattilassa.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää