New York cheesecake suolakinuskilla

  • 90 min
  • 8 hengelle
150 g
digestivejä (10 kpl)
100 g
voita

Täyte

1
sitruuna
800 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
2,5 dl
ruokokidesokeria
3 rkl
maissijauhoja
4
kananmunaa (3 kokonaista + 1 keltuainen)
200 g
créme fraîchea

Kinuski

1,5 dl
kermaa
1,5 dl
fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
Tarvitset myös 20 cm:n irtopohjavuoan

Valmistusohjeet

  1. Aloita kakun valmistaminen edeltävänä päivänä.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  3. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Päällystä öljytty vuoan pohja leivinpaperilla.
  4. Painele keksipohja tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta hieman reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi.
  5. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori.
  6. Kumoa tuorejuustot kulhoon, vatkaa joukkoon sokeri, lisää jauhot siivilän läpi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen.
  7. Vatkaa joukkoon créme fraîche ja lisää sitruunankuoret ja puolikkaan sitruunan mehu ja kaada seos vuokaan pohjan päälle.
  8. Nosta kakku uuniin 60–70 minuutiksi. Kun kakku on valmis, se hyllyy vielä vähän ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu jäähtyessään.
  9. Sammuta uuni, jätä luukku hieman rakosilleen, jätä kakku uuniin jäähtymään, kunnes uuni on jäähtynyt. Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.
  10. Nosta kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä folion alla ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  11. Valmista kinuski. Se kaadetaan jäähtyneen kakun päälle jähmettymään.
  12. Keitä kerma, sokeri ja suola kattilassa keskilämmöllä välillä vispaten, kunnes seos paksuuntuu ja jähmettyy hieman lusikan pintaan jäähtyessään (noin 5 minuuttia).
  13. Kaada haalea kinuski kakun päälle ja jätä jähmettymään yön yli. Kinuskin voi halutessaan tarjota kuumana kastikkeena kakun kanssa.
  14. Valmista kinuski silloin juuri ennen tarjoilua tai lämmitä varovasti kattilassa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt