Ranskalainen jauheliha-perunavuoka

Hachis parmentier jauhelihavuoka, joka on ranskalainen lasten suosikki.
  • 45 min
  • 6 hengelle
1 kg
perunoita
¼
purjo
1
sipuli
1 dl
tuoretta persiljaa pilkottuna
2
valkosipulinkynttä
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
oliiviöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
400 g
karitsan jauhelihaa
1 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
2
munankeltuaista
1,5 dl
keitinlientä
1 dl
maitoa
150 g
crème fraîche
hyppysellinen muskottipähkinää
1 tl
suolaa
150 g
juustoraastetta (Emmental tai Gruyère)

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat ja laita ne keittymään suolattuun veteen.
  2. Kun perunat ovat valmiita, kaada keitinliemi pois, mutta säästä 1,5 dl keitinlientä.
  3. Muusaa keitetyt perunat ja lisää keitinliemi, maito ja créme fraîche. Sekoita tasaiseksi.
  4. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
  5. Lisää noin 1 dl juustoraastetta ja sekoita. Jätä odottamaan.
  6. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
  7. Leikkaa purjo viipaleiksi ja hienonna sipuli, yrtit ja valkosipulinkynsi.
  8. Kuullota purjo ja sipuli paistinpannulla niukassa oliiviöljyssä, lisää jauheliha vähitellen pannulle kovalla lämmöllä, jotta se ruskistuu rapeaksi.
  9. Lisää joukkoon valkosipuli.
  10. Mausta suolalla (1 tl) ja pippurilla, ota pannu liedeltä.
  11. Erottele keltuaiset ja lisää jauhelihan joukkoon.
  12. Lisää yrtit ja sekoita. Kaada jauheliha uunivuokaan.
  13. Kaada perunamuusi jauhelihan päälle.
  14. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja laita uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Resepti: Prisca Leclerc