Reseptit
Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä
- 45 min
- 4 hengelle
- 500 g
- naudan ulkofileetä
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/2 dl
- vehnäjauhoja
Paistamiseen
- 2 rkl
- voita
- 2 rkl
- öljyä
Sienikastike
- 400 g
- tuoreita herkkusieniä (tai siitakkeita tai molempia)
- 1
- sipuli
- 3 rkl
- voita
- 4 dl
- kuohukermaa
- ½ dl
- jaloviinaa
- 1 dl
- juustoraastetta
- (maissitärkkelystä)
- 1 tl
- suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 4 isoa
- leipäviipaletta
- persiljaa (ja maustekurkkuja ja tomaattia)
Lisäksi
- 4
- isoa leipäviipaletta
- persiljaa
- maustekurkkuja ja tomaattia
Valmistusohjeet
- Tee ensin kastike.
- Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet.
- Kuullota sipulit ja sienet voissa paistinpannulla.
- Kaada kerma ja jaloviina joukkoon. Lisää juustoraaste.
- Suurusta tarvittaessa, kastike saa olla melko paksua.
- Mausta ja tarkista maku. Siirrä levyltä, pidä lämpimänä kannen alla.
- Poista ulkofileestä tarvittaessa kalvot. Leikkaa filee neljäksi pihviksi.
- Nuiji pihvit kevyesti (tai käytä valmiita ulkofileepihvejä).
- Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
- Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista kuumassa voi-öljyseoksessa molemmin puolin kypsiksi pihvien paksuudesta riippuen, noin 1 minuutti per 1 cm.
- Laita uuni 225 asteeseen, grillivastuksille.
- Laita paistetut pihvit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lusikoi päälle sienikastiketta ja gratinoi uunin yläosassa noin 8 minuuttia, kunnes kastike saa hieman väriä.
- Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla.
- Nosta gratinoitu pihvi leivälle ja hienonna persiljaa päälle. Tarjoa lisäksi maustekurkkua ja tomaattia.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää