Metsästäjänleipä

  • 45 min
  • 4 hengelle
500 g
naudan ulkofileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 dl
vehnäjauhoja

Paistamiseen

2 rkl
voita
2 rkl
öljyä

Sienikastike

400 g
tuoreita herkkusieniä (tai siitakkeita tai molempia)
1
sipuli
3 rkl
voita
4 dl
kuohukermaa
½ dl
jaloviinaa
1 dl
juustoraastetta
(maissitärkkelystä)
1 tl
suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4 isoa
leipäviipaletta
persiljaa (ja maustekurkkuja ja tomaattia)

Lisäksi

4
isoa leipäviipaletta
persiljaa
maustekurkkuja ja tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet.
  3. Kuullota sipulit ja sienet voissa paistinpannulla.
  4. Kaada kerma ja jaloviina joukkoon. Lisää juustoraaste.
  5. Suurusta tarvittaessa, kastike saa olla melko paksua.
  6. Mausta ja tarkista maku. Siirrä levyltä, pidä lämpimänä kannen alla.
  7. Poista ulkofileestä tarvittaessa kalvot. Leikkaa filee neljäksi pihviksi.
  8. Nuiji pihvit kevyesti (tai käytä valmiita ulkofileepihvejä).
  9. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  10. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista kuumassa voi-öljyseoksessa molemmin puolin kypsiksi pihvien paksuudesta riippuen, noin 1 minuutti per 1 cm.
  11. Laita uuni 225 asteeseen, grillivastuksille.
  12. Laita paistetut pihvit leivinpaperin päälle uunipellille.
  13. Lusikoi päälle sienikastiketta ja gratinoi uunin yläosassa noin 8 minuuttia, kunnes kastike saa hieman väriä.
  14. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla.
  15. Nosta gratinoitu pihvi leivälle ja hienonna persiljaa päälle. Tarjoa lisäksi maustekurkkua ja tomaattia.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt