Reseptit
Paistettu harissariisi

Paistettu harissariisi
Tähän ruokaan sopii parhaiten edellisen päivän riisi.
- 30 min
- 4 hengelle
- 1,5 dl
- riisinjyviä
- rypsiöljyä
- 2 tl
- harissatahnaa
- 1
- purkki fetaa tai labnehia (itämainen jogurttijuusto)
- 50 g
- pinaatinlehtiä
Sitruunajogurtti
- 2,5 dl
- turkkilaista jogurttia
- 1
- sitruuna (½ kuori ½ mehu)
- 1 tl
- savupaprikaa
- ruukku lehtipersiljaa
- ruukku ruohosipulia
Valmistusohjeet
- Tähän sopii parhaiten edellisen päivän riisi. Mutta jos aloitat alusta, keitä 1,5 dl riisinjyviä suolatussa vedessä.
- Valuta riisit ja anna jäähtyä siivilässä.
- Valmista sillä aikaa jogurtti. Pese sitruuna huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.
- Sekoita sitruunaraaste, mehu, savupaprikajauhe ja noin 1 dl hienonnettuja yrttejä.
- Mausta ripauksella suolaa ja jätä huoneenlämpöön maustumaan.
- Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja paista riisit öljyssä.
- Mausta harissatahnalla ja paista, kunnes riisiin tulee paistopintaa.
- Älä sekoittele usein, vaan anna riisin paistua rauhassa.
- Levitä lautaselle sitruunajogurttia, lusikoi päälle reilusti riisiä.
- Lisää päälle muutama fetakuutio tai labnehpallo sekä pinaatinlehtiä.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää