Paistettu harissariisi

Tähän ruokaan sopii parhaiten edellisen päivän riisi.
  • 30 min
  • 4 hengelle
1,5 dl
riisinjyviä
rypsiöljyä
2 tl
harissatahnaa
1
purkki fetaa tai labnehia (itämainen jogurttijuusto)
50 g
pinaatinlehtiä

Sitruunajogurtti

2,5 dl
turkkilaista jogurttia
1
sitruuna (½ kuori ½ mehu)
1 tl
savupaprikaa
ruukku lehtipersiljaa
ruukku ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Tähän sopii parhaiten edellisen päivän riisi. Mutta jos aloitat alusta, keitä 1,5 dl riisinjyviä suolatussa vedessä.
  2. Valuta riisit ja anna jäähtyä siivilässä.
  3. Valmista sillä aikaa jogurtti. Pese sitruuna huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.
  4. Sekoita sitruunaraaste, mehu, savupaprikajauhe ja noin 1 dl hienonnettuja yrttejä.
  5. Mausta ripauksella suolaa ja jätä huoneenlämpöön maustumaan.
  6. Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja paista riisit öljyssä.
  7. Mausta harissatahnalla ja paista, kunnes riisiin tulee paistopintaa.
  8. Älä sekoittele usein, vaan anna riisin paistua rauhassa.
  9. Levitä lautaselle sitruunajogurttia, lusikoi päälle reilusti riisiä.
  10. Lisää päälle muutama fetakuutio tai labnehpallo sekä pinaatinlehtiä.
Resepti: Prisca Leclert

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt