Piparitarteletit ja sinihomejuustocreme

  • 20 min
  • 12 kappaletta
150 g
creme fraichea
100 g
sinihomejuustoa muruina
50 g
sinihomejuustoa lohkoina
4
luumua
1 rkl
voita
2 rkl
balsamicosiirappia
paketti piparkakkutaikinaa

Valmistusaika

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kauli piparkakkutaikina ohueksi, runsailla jauhoilla ja leikkaa piparimuotilla 10–12 piparia.
  3. Aseta piparit tukeviin muffinivuokiin, mieluiten teflon- tai silikonivuokiin ja nosta uuniin 8–10 minuutiksi.
  4. Jos piparit kohoavat uunissa, painele pohjat litteiksi heti uunista nostamisen jälkeen.
  5. Anna jäähtyä vuoissa.
  6. Leikkaa luumut lohkoiksi.
  7. Sulata voi pannulla ja nosta luumut pannuun.
  8. Anna paistua, kunnes luumut ovat saaneet hieman väriä.
  9. Lisää balsamicosiirappi ja paista vielä, kunnes siirappi on tarttunut luumuihin ja paahtunut. Jätä jäähtymään.
  10. Valmista sinihomejuustotäyte. Sekoita creme fraiche ja sinihomejuustomuru.
  11. Juuri ennen tarjoilua aseta piparitarteletteihin 1,5 ruokalusikallista cremeä, sekä koristele luumuilla ja nokareella sinihomejuustoa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt