Reseptit
Mantelicroissantit

Mantelicroissantit
- 20 min
- 6 hengelle
- 1
- pakkaus valmista croissanttaikinaa kylmäkaapista
- 75 g
- mantelimassaa
- 25 g
- voita
- 1
- kananmuna
- n. 0,5 dl
- mantelilastuja
- tomusokeria
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Leikkaa mantelimassa pieniksi paloiksi ja nosta pieneen kulhoon, lisää joukkoon voi nokareina ja pehmitä seos lyhyesti mikrossa, jotta saat siitä tasaisen tahnan.
- Varo, sillä mantelimassa palaa helposti. Sekoita seos tasaiseksi.
- Levitä croissanttaikina leivinpaperille pellillä ja leikkaa kolmiot irti.
- Levitä jokaiselle kolmiolle noin kaksi ruokalusikallista mantelimassaseosta ja kääri croissanteiksi.
- Riko kananmuna kippoon ja riko sen rakenne haarukalla, lisää joukkoon noin ruokalusikallinen vettä.
- Voitele croissantit munaseoksella ja painele päälle runsaasti mantelilastuja.
- Nosta uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes mantelit ovat saaneet väriä ja croissantit kypsyneet.
- Anna croissanttien jäähtyä hetki ja ripottele päälle runsaasti tomusokeria.
- Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Näytä lisää