Mantelicroissantit

  • 20 min
  • 6 hengelle
1
pakkaus valmista croissanttaikinaa kylmäkaapista
75 g
mantelimassaa
25 g
voita
1
kananmuna
n. 0,5 dl
mantelilastuja
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Leikkaa mantelimassa pieniksi paloiksi ja nosta pieneen kulhoon, lisää joukkoon voi nokareina ja pehmitä seos lyhyesti mikrossa, jotta saat siitä tasaisen tahnan.
  3. Varo, sillä mantelimassa palaa helposti. Sekoita seos tasaiseksi.
  4. Levitä croissanttaikina leivinpaperille pellillä ja leikkaa kolmiot irti.
  5. Levitä jokaiselle kolmiolle noin kaksi ruokalusikallista mantelimassaseosta ja kääri croissanteiksi.
  6. Riko kananmuna kippoon ja riko sen rakenne haarukalla, lisää joukkoon noin ruokalusikallinen vettä.
  7. Voitele croissantit munaseoksella ja painele päälle runsaasti mantelilastuja.
  8. Nosta uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes mantelit ovat saaneet väriä ja croissantit kypsyneet.
  9. Anna croissanttien jäähtyä hetki ja ripottele päälle runsaasti tomusokeria.
  10. Tarjoa lämpimänä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt