Karpalo-rahkakakku

  • 40 min
  • 10 hengelle
12
täysjyväkeksiä
100 g
voita
3
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
0,5 dl
sokeria
1,5 tl
vaniljauutetta
200 g
rahkaa
200 g
karpaloita
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja murenna täysjyväkeksit hienoksi muruksi.
  2. Sekoita voi keksimurun joukkoon, anna levähtää hetki.
  3. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin ja nosta vuoka jääkaappiin.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljauute pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
  6. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen vettä ja sulata puristellut liivatelehdet kuumaan veteen.
  7. Kaada liivate aivan ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Sekoita karpalot joukkoon lusikalla, säästä muutamia koristeluun.
  8. Kaada seos pohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin yön yli.
  9. Valmista kinuski. Sulata sokeri paistinpannulla, kunnes se on tumman kuparinruskeaa.
  10. Lisää ensin voi ja sitten kerma paksuna nauhana samalla vispaten vispilällä. Sokeri saattaa paakkuuntua mutta sulaa kerman joukkoon. Keitä kunnes kinuski paksuuntuu, eli noin 4 minuuttia.
  11. Kinuskin voi valmistaa myös edellisenä päivänä ja notkistaa varovasti mikrossa ennen koristelua.
  12. Kaada haalea kinuski kakun päälle koristeeksi. Viimeistele karpaloilla.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt