Reseptit
Karpalo-rahkakakku

Karpalo-rahkakakku
- 40 min
- 10 hengelle
- 12
- täysjyväkeksiä
- 100 g
- voita
- 3
- liivatelehteä
- 2 dl
- kuohukermaa
- 0,5 dl
- sokeria
- 1,5 tl
- vaniljauutetta
- 200 g
- rahkaa
- 200 g
- karpaloita
- 1 dl
- sokeria
- 1 rkl
- voita
- 2 dl
- kermaa
Valmistusohjeet
- Sulata voi ja murenna täysjyväkeksit hienoksi muruksi.
- Sekoita voi keksimurun joukkoon, anna levähtää hetki.
- Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljauute pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
- Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen vettä ja sulata puristellut liivatelehdet kuumaan veteen.
- Kaada liivate aivan ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Sekoita karpalot joukkoon lusikalla, säästä muutamia koristeluun.
- Kaada seos pohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin yön yli.
- Valmista kinuski. Sulata sokeri paistinpannulla, kunnes se on tumman kuparinruskeaa.
- Lisää ensin voi ja sitten kerma paksuna nauhana samalla vispaten vispilällä. Sokeri saattaa paakkuuntua mutta sulaa kerman joukkoon. Keitä kunnes kinuski paksuuntuu, eli noin 4 minuuttia.
- Kinuskin voi valmistaa myös edellisenä päivänä ja notkistaa varovasti mikrossa ennen koristelua.
- Kaada haalea kinuski kakun päälle koristeeksi. Viimeistele karpaloilla.
Kommentit
Näytä lisää