Karpalo-rosmariinibooli

  • 30 min
  • 15 hengelle

Rosmariinisiirappi

2 dl
vettä
2 dl
sokeria
10
rosmariinin oksaa

Booli

1,5 dl
rosmariinisiirappia
1 l
karpalomehua (mahdollisimman vähäsokerista)
1
pullo kuivaa kuohuviiniä tai sitruunaista kivennäisvettä
200 g
jäisiä karpaloita
muutama rosmariinioksa

Valmistusohjeet

  1. Valmista rosmariinisiirappi.
  2. Mittaa sokeri, vesi ja rosmariinin oksat kattilaan ja kiehuta hiljaisella, noin kymmenen minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman siirappiseksi ja maku tiivistyy.
  3. Nosta kattila jäähtymään ja peitä kannella.
  4. Voit tehdä tämän päiviäkin etukäteen. Säilytä siirappi rosmariininoksineen jääkaapissa suljetussa astiassa.
  5. Kaada boolimaljaan siirappi ja karpalomehu ja sekoita tasaiseksi.
  6. Juuri ennen tarjoilua lisää sekaan kuohuviini tai kivennäisvesi, jäiset karpalot ja rosmariininoksat.
  7. Maista ja tasapainoita maku ja makeus makusi mukaan joko lisäämällä kuohuviiniä tai siirappia.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt