Reseptit
Karpalo-rosmariinibooli

Karpalo-rosmariinibooli
- 30 min
- 15 hengelle
Rosmariinisiirappi
- 2 dl
- vettä
- 2 dl
- sokeria
- 10
- rosmariinin oksaa
Booli
- 1,5 dl
- rosmariinisiirappia
- 1 l
- karpalomehua (mahdollisimman vähäsokerista)
- 1
- pullo kuivaa kuohuviiniä tai sitruunaista kivennäisvettä
- 200 g
- jäisiä karpaloita
- muutama rosmariinioksa
Valmistusohjeet
- Valmista rosmariinisiirappi.
- Mittaa sokeri, vesi ja rosmariinin oksat kattilaan ja kiehuta hiljaisella, noin kymmenen minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman siirappiseksi ja maku tiivistyy.
- Nosta kattila jäähtymään ja peitä kannella.
- Voit tehdä tämän päiviäkin etukäteen. Säilytä siirappi rosmariininoksineen jääkaapissa suljetussa astiassa.
- Kaada boolimaljaan siirappi ja karpalomehu ja sekoita tasaiseksi.
- Juuri ennen tarjoilua lisää sekaan kuohuviini tai kivennäisvesi, jäiset karpalot ja rosmariininoksat.
- Maista ja tasapainoita maku ja makeus makusi mukaan joko lisäämällä kuohuviiniä tai siirappia.
Kommentit
Näytä lisää