Reseptit
Bolognese ja perunavuoka

Bolognese ja perunavuoka
Näin edellisen päivän ylijäänyt bolognese-spagetti muuntuu seuraavana päivänä perunavuoaksi.
- 90 min
- 4 hengelle
- 2
- sipulia
- 3
- valkosipulin kynttä
- 1
- iso porkkana
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 4 rkl
- tomaattipyreetä
- 800 g
- naudan jauhelihaa
- 2 tl
- provencen yrttisekoitusta
- 1 tl
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 3
- tölkkiä tomaattimurskaa (2 bologneseen + 1 vuokaan)
- 1
- laakerinlehti
- n. 400 g
- spagettia
- 1 kg
- perunoita
- 1
- créme fraîche
- 150 g
- juustoraastetta
Bolognesen valmistusohjeet
- Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sipulit ja porkkanat kuullottumaan.
- Lisää tomaattipyree ja anna hetki paistua pannulla.
- Lisää jauheliha, mausta yrttisekoitteella, suolalla ja pippurilla ja paista, kunnes liha on ruskistunut.
- Kaada joukkoon 2 purkkia tomaattimurskaa (kolmas lisätään vuokaan) ja lisää laakerinlehti joukkoon.
- Anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia.
- Tarjoa spagetin kanssa.
Perunavuoka
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado puolet uunivuoan pohjalle, ripottele päälle suolaa.
- Sekoita ylijääneen (lämmitetyn, ei jääkaappikylmän) bolognesen joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa, kourallinen juustoraastetta ja créme fraîche.
- Kaada puolet vuokaan perunoiden päälle.
- Lado päälle loput perunat ja kastike kaiken päälle. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Nosta uuniin reiluksi 60 minuutiksi, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kommentit
Näytä lisää