Bolognese ja perunavuoka

Näin edellisen päivän ylijäänyt bolognese-spagetti muuntuu seuraavana päivänä perunavuoaksi.­
  • 90 min
  • 4 hengelle
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
1
iso porkkana
2 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
800 g
naudan jauhelihaa
2 tl
provencen yrttisekoitusta
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
3
tölkkiä tomaattimurskaa (2 bologneseen + 1 vuokaan)
1
laakerinlehti
n. 400 g
spagettia
1 kg
perunoita
1
créme fraîche
150 g
juustoraastetta

Bolognesen valmistusohjeet

  1. Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sipulit ja porkkanat kuullottumaan.
  4. Lisää tomaattipyree ja anna hetki paistua pannulla.
  5. Lisää jauheliha, mausta yrttisekoitteella, suolalla ja pippurilla ja paista, kunnes liha on ruskistunut.
  6. Kaada joukkoon 2 purkkia tomaattimurskaa (kolmas lisätään vuokaan) ja lisää laakerinlehti joukkoon.
  7. Anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia.
  8. Tarjoa spagetin kanssa.

Perunavuoka

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado puolet uunivuoan pohjalle, ripottele päälle suolaa.
  2. Sekoita ylijääneen (lämmitetyn, ei jääkaappikylmän) bolognesen joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa, kourallinen juustoraastetta ja créme fraîche.
  3. Kaada puolet vuokaan perunoiden päälle.
  4. Lado päälle loput perunat ja kastike kaiken päälle. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Nosta uuniin reiluksi 60 minuutiksi, kunnes perunat ovat kypsiä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt