Suklaafondant

  • 30 min
  • 6 kappaletta
200 g
suklaata
175 g
voita
2 dl
sokeria
4
munaa
1,25 dl
jauhoja
pakastevadelmia tai herukoita
muffinipelti tai pieniä, korkeita uunivuokia

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa tai vesihauteessa, kunnes ne sekoittuvat yhteen.
  3. Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa sitten joukkoon sokeri, munat ja jauhot siivilän läpi.
  4. Voit tehdä seoksen hieman etukäteen, säilyttää jääkaapissa ja nostaa uuniin juuri ennen tarjoilua.
  5. Voitele muffinipellin kolot ja lusikoi taikinaa koloihin noin puolilleen.
  6. Nosta uuniin ja paista keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.
  7. Paistoaika riippuu vuokien koosta ja laitatko vuokiin kylmän vai huoneenlämpöisen massan.
  8. Fondantit jäävät keskeltä löysiksi. Anna hetken tekeytyä vuoissa.
  9. Kumoa fondantit alustalle ja nosta varovasti lautasille.
  10. Tarjoa jäisten marjojen kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt