Suolakaramelli-pannacotta

  • 4 hengelle
2
liivatelehteä
5 dl
kermaa
0,5 dl
sokeria
1
vaniljatanko

Suolakinuski

0,75 dl
sokeria
0,75 dl
kermaa
1 rkl
voita
0,5 tl
suolaa
kourallinen pähkinäsekoitusta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistaminen hyvissä ajoin, huomioiden hyytymisaika. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, runsaaseen kylmään veteen.
  2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokeri.
  3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä siemenet veitsen terällä.
  4. Lisää tanko ja siemenet kermaan. Kiehauta seos hitaasti, jotta sokerit liukenevat kermaan.
  5. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon puristellut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
  6. Poista vaniljatanko ja kaada seos jälkiruokakulhoihin.
  7. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
  8. Valmista kinuski. Mittaa kattilaan sokeri ja kerma. Anna kiehahtaa, kunnes sokeri on sulanut.
  9. Lisää voi ja suola, keitä vispaten noin 5 minuuttia, kunnes kinuski on kauniin värinen ja kinuskimaisen sakeaa.
  10. Kaada kinuski pienene astiaan jäähtymään. Nosta kattilaan pähkinät ja pyörittele niitä kinuskissa.
  11. Nosta ne pieneen kippoon odottamaan tarjoilua. Säilytä kinuski huoneenlämmössä.
  12. Kun pannacottat ovat jähmettyneet, kaada päälle noin ruokalusikallinen jäähtynyttä kinuskia jokaiseen annokseen. Ripottele päälle muutama pähkinä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt