Lohilaksa munanuudeleilla

  • 30 min
  • 4 hengelle
500 g
kirjolohifilee
1
iso salottisipuli
200 g
herkkusieniä
8 dl
kalalientä (8 dl vettä, 1 kalaliemikuutio)
2 rkl
kalakastiketta
3 rkl
punainen currytahna
1,5 rkl
soijakastiketta
1,5 rkl
inkivääritahnaa
0,5 rkl
sitruunaruohotahnaa
1 prk
kookosmaitoa
400 g
munanuudeleita
n. 40 g
babypinaattilehtiä
1
lime
ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kahdeksaan osaan. Ripottele palojen pinnalle hieman suolaa.
  2. Hienonna salottisipuli. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi.
  3. Valmista kalaliemi.Sekoita yhteen kalakastike, currytahna, soijakastike, inkivääritahna ja sitruunaruohotahna.
  4. Kuumenna kasarissa tai wokkipannussa rypsiöljyä.
  5. Lisää herkkusienet ja sipuli ja kuullota hetki.
  6. Lisää maustekastikeseos ja kuullota hetki.
  7. Lisää kalaliemi ja keitä lientä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  8. Lisää kookosmaito ja kiehauta.
  9. Lisää liemeen nuudelit. Kun ne ovat rentoutuneet liemen joukkoon, lisää kalafileepalat ja keitä hiljaisella 5 minuuttia.
  10. Hienonna korianteria ja leikkaa lime lohkoiksi. Purista liemeen yhden limelohkon mehu.
  11. Kun lohi on juuri ja juuri kypsää, sammuta liesi.
  12. Tarjoa laksa korianterin ja limen kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt