Katkarapupallerot

  • 30 min
  • 10 kappaletta
360 g (2 x 180 g)
kuorittuja katkarapuja pakasteesta
1
salottisipuli
0,5 dl
korianteria hienonnettuna
1
chili
1 rkl
kalakastiketta
2 tl
inkivääritahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 l
rypsiöljyä
1
muna
1,5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
pankojauhoja
1
lime

Valmistusohjeet

  1. Sulata katkaravut ja purista niistä neste pois mahdollisimman huolellisesti.
  2. Hienonna salottisipuli, korianteri ja chili.
  3. Nosta ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.
  4. Lisää kalakastike, inkivääri ja kaksi ruokalusikallista öljyä ja soseuta rakeiseksi seokseksi.
  5. Mittaa jauhot, pankojauho ja muna omiin kulhoihinsa. Riko kananmunan rakenne.
  6. Kaada paksupohjaiseen 2–3 litran kattilaan rypsiöljyä niin, että sitä on kattilassa noin 10 senttiä.
  7. Kuumenna öljy 140-asteiseksi tai kunnes nokare pankojauhoa nousee pinnalle ja alkaa ruskistua.
  8. Pyörittele massasta 3–4 senttimetrin kokoisia palloja.
  9. Pyörittele pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  10. Friteeraa 5 palleroa kerrallaan, kunnes pinta on ruskistunut kullanruskeaksi.
  11. Nosta ne öljystä reikäkauhan avulla talouspaperille valumaan.
  12. Tarjoa pallerot limelohkojen kera. Palleroita voi myös dipata erilaisiin kastikkeisiin.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt