Kurpitsapiiras

  • 75 min
  • 6 hengelle
800 g
kurpitsaa
0,5 dl
vettä
1 tl
kanelia
0,25 tl
muskottipähkinää
0,25 tl
inkiväärijauhetta
1
valmis piirakkapohja
1 tlk
kondensoitua sokeroitua maitoa
pari hyppysellistä suolaa
22 cm
piirakkavuoka

Valmistusohjeet

  1. Valmista kurpitsasose. Leikkaa kurpitsa muutaman senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi, poista siemenet ja kuori veitsen avulla.
  2. Leikkaa pieniksi paloiksi. Nosta kurpitsapalat paksupohjaiseen kattilaan, kaada joukkoon vesi ja lisää mausteet.
  3. Keitä kannen alla hiljaisella välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa hajoaa soseeksi lusikalla painettaessa.
  4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Anna soseen jäähtyä.
  6. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  7. Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ohuelti. Sekoita kondensoitu maito ja kurpitsasose huolella tasaiseksi ja mausta suolalla.
  8. Kaada seos vuokaan ja nosta uuniin.
  9. Paista 200 asteessa 15 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 180 asteeseen.
  10. Paista vielä 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Tarjoa jäähtyneenä, koristele tomusokerilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt