Pienet täytetyt lihamurekkeet

Annospalakokoisen karitsamurekkeen voi täyttää myös basilikalla ja mozzarellalla tai cheddarilla ja sienillä.

12.11.2020 16:27
Määrä4 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 400 g

    karitsanjauhelihaa

  • 2 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    munankeltuainen

  • iso kourallinen babypinaattia

  • 100 g

    fetaa

  • 2 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli ja kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä pannulla.

  3. Murenna jauhelihat kulhoon ja sekoita joukkoon jäähtyneet sipulit, suola, pippuri ja öljy.

  4. Lisää munankeltuainen ja vaivaa taikinaksi.

  5. Hienonna pinaatinlehdet ja murenna joukkoon feta.

  6. Jaa jauhelihataikina neljään osaan. muotoile kustakin osasta noin 1,5 senttimetriä paksu neliö.

  7. Painele keskelle reilusti pinaattia ja fetaa ja kääri jauheliha täytteen ympärille tiiviisti.

  8. Paista murekkeet kuumalla pannulla voissa joka puolelta, jotta niihin tulee kaunis paistopinta ja hyvä maku.

  9. Nosta murekkeet uuniin 20 minuutiksi.

Resepti: Prisca Leclerc

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit