Pienet täytetyt lihamurekkeet

  • 40 min
  • 4 hengelle
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
400 g
sika-nautajauhelihaa
400 g
karitsanjauhelihaa
2 tl
suolaa
mustapippuria
1 rkl
oliiviöljyä
1
munankeltuainen
iso kourallinen babypinaattia
100 g
fetaa
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli ja kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä pannulla.
  3. Murenna jauhelihat kulhoon ja sekoita joukkoon jäähtyneet sipulit, suola, pippuri ja öljy.
  4. Lisää munankeltuainen ja vaivaa taikinaksi.
  5. Hienonna pinaatinlehdet ja murenna joukkoon feta.
  6. Jaa jauhelihataikina neljään osaan. muotoile kustakin osasta noin 1,5 senttimetriä paksu neliö.
  7. Painele keskelle reilusti pinaattia ja fetaa ja kääri jauheliha täytteen ympärille tiiviisti.
  8. Paista murekkeet kuumalla pannulla voissa joka puolelta, jotta niihin tulee kaunis paistopinta ja hyvä maku.
  9. Nosta murekkeet uuniin 20 minuutiksi.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt