Puolukka-creme fraiche pullat

  • 60 min
  • 12 kappaletta

Ainekset

75 g
voita
2,5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
0,5 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
n. 7 dl
jauhoja
150 g
creme fraichea
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljauutetta
1,5 dl
puolukoita
50 g
mantelilastuja
1
muna
15
tukevaa muffinivuokaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva maidon joukkoon.
  3. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Vatkaa joukkoon jauhot pikkuhiljaa.
  5. Kun taikina käy liian paksuksi vispilälle, lisää puolet voista ja vaivaa loput jauhot käsin.
  6. Lisää lopuksi loppu voi ja vaivaa se taikinaan, kunnes taikina on tasainen ja kimmoisa.
  7. Taikina saa olla löysähkö. Jätä taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
  8. Sekoita creme fraiche, sokeri ja vaniljauute.
  9. Kun taikina on kohonnut, kauli se jauhotetulla alustalla kahdessa osassa 20 cm leveäksi levyksi.
  10. Levitä päälle creme fraiche –seos, mantelilastuja ja puolukoita.
  11. Kääri levy löyhäksi rullaksi ja leikkaa noin 5 senttimetrin pituisiksi paloiksi niin, että pullia tulee yhteensä 12–15 kappaletta.
  12. Aseta palat muffinivuokiin leikkuupuoli ylöspäin ja aseta vuoat uunipellille.
  13. Riko kananmuna kuppiin ja riko sen rakenne.
  14. Voitele pullien ulkopinnat munalla, ripottele päälle hieman mantelilastuja.
  15. Nosta uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi, kunnes pullat ovat kypsiä, mutta vielä pehmeitä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt