1
keräkaali
3 rkl
korppujauhoa
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
1
hapan omena kuutioituna
2 tl
currya
400 g
broilerinjauhelihaa
suolaa ja valkopippuria
2 tl
hunajaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1
muna
1 rkl
hunajaa ja muutama nokare voita pinnalle
Valmistusohjeet
Koverra kaalista kova kanta pois, jolloin lehdet on helppo irrottaa.
Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Irrottele uloimpia lehtiä sitä mukaa kuin ne pehmenevät.
Valuta lehdet ja valitse 12 hyvän kokoista lehteä.
Hienonna sisälehdet.
Sekoita kerma sekä korppujauhot ja anna turvota.
Kuullota öljyssä sipuli, varhaiskaalin sisälehdet, omena sekä curry.
Yhdistä kaikki aineet jauhelihaan ja sekoita taikinaksi.
Leikkaa kaalinlehdistä kovaa lehtiruotoa hieman ohuemmaksi. Levitä kaalinlehdet pöydälle ja mausta suolalla.
Jaa täyte lehdille ja kääri kääryleeksi.
Aseta kääryleet voidellulle uunipannulle sauma alaspäin. Lusikoi hunajaa kääryleiden pinnalle ja laita muutama voinokare päälle.
Kypsennä 200 asteessa uunissa noin tunti, kunnes kääryleet ovat kypsiä.