Paahdettua kukkakaalia

  • 45 min
  • 4 hengelle
1
kukkakaali
3 dl
kypsiä kikherneitä (itse keitettyjä tai säilykepurkista)
3 rkl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
1 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
suolaa
0,5 dl
seesaminsiemeniä
0,5 dl
hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä
3 dl
kvinoaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko kukkakaali pieneksi. Siivuta valkosipulit.
  2. Sekoita mausteet ja siemenet teholeikkurissa rouheeksi ja hiero öljyn kanssa kukkakaalin ja kikherneiden pintaan.
  3. Paahda 230 asteessa uunissa noin 25 minuuttia.
  4. Huuhtele kvinoaa juoksevan veden alla siivilässä hetki ja keitä noin 15 minuuttia.
  5. Voit paahtaa sen ensin kuivalla pannulla ennen keittämistä, näin saat siihen lisää makua.
  6. Yhdistä keitetty kvinoa ja paahdetut ainekset.
  7. Lisää annoksiin halutessasi esimerkiksi jogurtti-tahinikastiketta ja fetajuustoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt