Täytetyt pitaleivät ja hernehummusta

  • 60 min
  • 4 hengelle
4
pitaleipää (itse tehtyä tai valmiita)
400 g
kanasuikaleita tai valitsemaasi kasvisproteiinivalmistetta
1 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
mausteseosta jossa on kanelia, paprikajauhetta ja juustokuminaa
suolaa

Hernehummus

3,5 dl
vettä
1,25 dl
kuorittua hernerouhetta
1
valkosipulinkynttä
2 rkl
tahinia
1/2 tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
juustokuminaa
rapeaa salaattia
1
nippu korianteria
2
tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Valmista hummus. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kuumenna kiehuvaksi.
  2. Laita kansi päälle ja anna hautua matalalla lämmöllä noin puoli tuntia.
  3. Sekoita välillä.
  4. Valuta. Lisää tahini, suola, öljy ja mausteet.
  5. Sekoita sauvasekoittimella soseeksi.
  6. Anna jäähtyä. Voit tehdä tämän jo valmiiksi edellisenä päivänä.
  7. Paista kanasuikaleet öljyssä ja mausteseoksessa.
  8. Kokoa pitaleivän sisään kaikkia aineksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt