Uunilohkoperunat ja lohta

  • 35 min
  • 4 hengelle
4 x 100 g:n
kokoista merilohen fileepalaa paksusta kohdasta tai yksi iso pala
merisuolaa
700 g
perunoita kuorineen
suolaa
pippuria
loraus öljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita lohifileet lautaselle nahkapuoli alaspäin.
  2. Kaada päälle runsaasti karkeaa merisuolaa ja anna levätä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  3. Ravistele ja huuhtele ylimääräinen suola pois ja kuivaa kalapalat.
  4. Viillä nahkaan muutama viilto.
  5. Pese ja lohko perunat. Mausta ne ja pyörittele öljyssä.
  6. Kaada perunat uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja vähän paahtuneita.
  7. Ripottele lohen päälle vielä suolakiteitä.
  8. Nosta lohifileet perunoiden päälle ja jatka paistamista noin 8–10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt