Moussaka

21.9.2020 13:12
Määrä4 hengelle
Valmistusaika120 min
  • 1

    iso peruna

  • 1

    iso kesäkurpitsa

  • 1

    iso munakoiso

  • öljyä paistamiseen

  • 1

    punasipuli

  • 2 rkl

    öljyä

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    kanelitanko

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 tl

    rosmariinia

  • 1 tl

    kuivattua minttua

  • ripaus muskottia

  • 2,5 dl

    paseerattua tomaattia

  • suolaa

  • mustapippuria

Kastike

  • 50 g

    voita

  • 4 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    maitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • hyppysellinen muskottia

  • 2

    munaa

  • 1 dl

    raastettua parmesaania tai murustettua fetaa (myös joku muu voimakas juustoraaste käy)

Valmistusohjeet

  1. Siivuta peruna, kesäkurpitsa ja munakoiso siivuiksi.

  2. Paista siivut ruskeiksi öljyssä.

  3. Siirrä talouspaperin päälle odottamaan ja valumaan. Joissain kreikkalaisissa ohjeissa vihannekset uppopaistetaan ruskistamisen sijaan, voit myös tehdä näin.

  4. Hienonna sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa.

  5. Laita ruskistamisen alussa mukaan pannulle myös kanelitanko.

  6. Lisää tomaattipyree ja muut mausteet. Kuumenna.

  7. Lisää paseerattu tomaattikastike ja anna kiehua 15 minuuttia.

  8. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito.

  9. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike saostuu.

  10. Nosta kastike levyltä.

  11. Vatkaa munat kevyesti erillisessä astiassa.

  12. Kaada munat maitokastikkeen joukkoon hitaasti ja koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja sekoita.

  13. Nostele paistetut vihannekset uunivuoan pohjalle.

  14. Lusikoi päälle jauhelihakastike ja sen päälle valkokastike. Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.

  15. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit