Moussaka

  • 120 min
  • 4 hengelle
1
iso peruna
1
iso kesäkurpitsa
1
iso munakoiso
öljyä paistamiseen
1
punasipuli
2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
1
kanelitanko
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
rosmariinia
1 tl
kuivattua minttua
ripaus muskottia
2,5 dl
paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria

Kastike

50 g
voita
4 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 tl
suolaa
mustapippuria
hyppysellinen muskottia
2
munaa
1 dl
raastettua parmesaania tai murustettua fetaa (myös joku muu voimakas juustoraaste käy)

Valmistusohjeet

  1. Siivuta peruna, kesäkurpitsa ja munakoiso siivuiksi.
  2. Paista siivut ruskeiksi öljyssä.
  3. Siirrä talouspaperin päälle odottamaan ja valumaan. Joissain kreikkalaisissa ohjeissa vihannekset uppopaistetaan ruskistamisen sijaan, voit myös tehdä näin.
  4. Hienonna sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa.
  5. Laita ruskistamisen alussa mukaan pannulle myös kanelitanko.
  6. Lisää tomaattipyree ja muut mausteet. Kuumenna.
  7. Lisää paseerattu tomaattikastike ja anna kiehua 15 minuuttia.
  8. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito.
  9. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike saostuu.
  10. Nosta kastike levyltä.
  11. Vatkaa munat kevyesti erillisessä astiassa.
  12. Kaada munat maitokastikkeen joukkoon hitaasti ja koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja sekoita.
  13. Nostele paistetut vihannekset uunivuoan pohjalle.
  14. Lusikoi päälle jauhelihakastike ja sen päälle valkokastike. Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
  15. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt