Peruna-kantarellipannari

  • 60 min
  • 8 hengelle
4
perunaa
0,7 l
kantarelleja
6
kananmunaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
2
valkosipulinkynttä
1,5 tl
suolaa
mustapippuria
1 tl
kuivattua timjamia
2
sipulia
15 cm
purjoa
2 rkl
voita
150 g
fetajuustoa
1
ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Putsaa ja pieni kantarellit.
  3. Vatkaa munat sähkövatkaimella, kunnes vaahtoutuvat.
  4. Lisää jauhot pikkuhiljaa samalla vatkaten. Lisää maito. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta mustapippurilla, suolalla ja timjamilla.
  5. Vuoraa iso uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele joukkoon sienet ja perunaviipaleet.
  6. Paista ylätasolla noin 35-40 minuuttia.
  7. Leikkaa sipulit ja purjo hienoiksi viipaleiksi. Sulata paistinpannussa voi.
  8. Nosta sipulit kattilaan ja karamelisoi keskilämmöllä välillä sekoittaen, välillä ”unohtaen” sipulit pannulle, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmenneitä, noin 15 minuuttia.
  9. Kun pannari on valmis, nosta uunista, ripottele päälle karamelisoituneet sipulit, fetaa murusina ja reilusti lehtipersiljaa.
  10. Tarjoa heti tai huoneenlämpöisenä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt