Peruna-kantarellipannari - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peruna-kantarellipannari

Suolaiseen pannukakkuun voi upottaa lähes mitä vain, kunhan se ei päästä kypsyessään paljon nestettä.

11.9.2020 17:15
Määrä8 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 4

    perunaa

  • 0,7 l

    kantarelleja

  • 6

    kananmunaa

  • 2,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    maitoa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1,5 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • 2

    sipulia

  • 15 cm

    purjoa

  • 2 rkl

    voita

  • 150 g

    fetajuustoa

  • 1

    ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Putsaa ja pieni kantarellit.

  3. Vatkaa munat sähkövatkaimella, kunnes vaahtoutuvat.

  4. Lisää jauhot pikkuhiljaa samalla vatkaten. Lisää maito. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta mustapippurilla, suolalla ja timjamilla.

  5. Vuoraa iso uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele joukkoon sienet ja perunaviipaleet.

  6. Paista ylätasolla noin 35-40 minuuttia.

  7. Leikkaa sipulit ja purjo hienoiksi viipaleiksi. Sulata paistinpannussa voi.

  8. Nosta sipulit kattilaan ja karamelisoi keskilämmöllä välillä sekoittaen, välillä ”unohtaen” sipulit pannulle, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmenneitä, noin 15 minuuttia.

  9. Kun pannari on valmis, nosta uunista, ripottele päälle karamelisoituneet sipulit, fetaa murusina ja reilusti lehtipersiljaa.

  10. Tarjoa heti tai huoneenlämpöisenä.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit