1
avomaankurkku
1
valkosipulinkynsi
2 dl
turkkilaista jogurttia
0,5 tl
suolaa
mustapippuria
4 dl
bulgurjyviä
oliiviöljyä
1
sitruuna
250 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl
minttua hienonnettuna
Valmistusohjeet
Pese avomaankurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi kuorineen. Hienonna valkosipulinkynsi.
Mittaa kulhoon jogurtti, sekoita joukkoon kurkkuraaste, valkosipuli, suola ja mustapippuri ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Keitä 4 dl bulguria pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun neste on imeytynyt, lorauta joukkoon reilusti hyvää oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu.
Hienonna tomaatit, sipuli ja yrtit.
Sekoita ne jäähtyneen bulgurin joukkoon ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Salaatti maistuu paremmalta, kun se maustuu hetken.
Tarjoa bulgur tsatsikin kanssa mausteisen ruoan kaverina.
Resepti: Prisca Leclerc