Halloumi-bulgur ja avomaakurkku-tsatsiki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Halloumi-bulgur ja avomaakurkku-tsatsiki

Tsatsiki raikastaa bulguria. Avomaakurkun voi käyttää tsatsikiin kuorineen.

31.7.2020 16:15
Määrä6 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 1

    avomaankurkku

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 dl

    turkkilaista jogurttia

  • 0,5 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 4 dl

    bulgurjyviä

  • oliiviöljyä

  • 1

    sitruuna

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 1

    punasipuli

  • 1 dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 1 dl

    minttua hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Pese avomaankurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi kuorineen. Hienonna valkosipulinkynsi.

  2. Mittaa kulhoon jogurtti, sekoita joukkoon kurkkuraaste, valkosipuli, suola ja mustapippuri ja nosta jääkaappiin maustumaan.

  3. Keitä 4 dl bulguria pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kun neste on imeytynyt, lorauta joukkoon reilusti hyvää oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu.

  5. Hienonna tomaatit, sipuli ja yrtit.

  6. Sekoita ne jäähtyneen bulgurin joukkoon ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Salaatti maistuu paremmalta, kun se maustuu hetken.

  7. Tarjoa bulgur tsatsikin kanssa mausteisen ruoan kaverina.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit