Paahdettu perunasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettu perunasalaatti

31.7.2020 16:05
Määrä6 hengelle
Valmistusaika35 min
  • 1 kg

    perunoita

  • 1 iso

    sipuli

  • oliiviöljyä

  • 1 rkl

    voita

  • 1,5 tl

    savupaprikaa

  • 1,5 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • valkoviinietikkaa

Majoneesi:

  • 1

    keltuainen

  • 2,5 rkl

    vahvaa sinappia

  • 2 tl

    valkoviinietikkaa

  • suolaa

  • 2

    kevätsipulia varsineen

  • 2,5 dl

    rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat ja leikkaa isoiksi paloiksi, noin kuuteen osaan.

  2. Hienonna sipuli kuutioiksi.

  3. Kuumenna isolla pannulla tai kasarissa öljy ja voi. Nosta sipulit pannulle ja kuullota ihan hetki.

  4. Kaada perunat pannuun ja paista perunoihin paahteinen pinta kovalla lämmöllä.

  5. Mausta savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 ruokalusikallista valkoviinietikkaa. Laske lieden lämpötila ja aseta pannun päälle kansi.

  6. Kypsennä perunoita kannen alla välillä sekoitellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  7. Valmista majoneesi. Erottele keltuainen kulhoon.

  8. Lisää 1 rkl sinappia ja etikka. Kaada öljy keltuaisen joukkoon aluksi muutama tippa kerrallaan samalla vatkaten, kunnes seos alkaa paksuuntua. Sitten voit lisätä öljyä isompi erä kerrallaan.

  9. Mausta majoneesi suolalla ja 1,5 ruokalusikallisella sinappia.

  10. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi viipaleiksi ja sekoita majoneesin joukkoon.

  11. Tarjoa perunat majoneesin kera dipattavana tai lautaselta.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit