Paahdettu perunasalaatti

  • 35 min
  • 6 hengelle
1 kg
perunoita
1 iso
sipuli
oliiviöljyä
1 rkl
voita
1,5 tl
savupaprikaa
1,5 tl
suolaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa

Majoneesi:


1
keltuainen
2,5 rkl
vahvaa sinappia
2 tl
valkoviinietikkaa
suolaa
2
kevätsipulia varsineen
2,5 dl
rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat ja leikkaa isoiksi paloiksi, noin kuuteen osaan.
  2. Hienonna sipuli kuutioiksi.
  3. Kuumenna isolla pannulla tai kasarissa öljy ja voi. Nosta sipulit pannulle ja kuullota ihan hetki.
  4. Kaada perunat pannuun ja paista perunoihin paahteinen pinta kovalla lämmöllä.
  5. Mausta savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 ruokalusikallista valkoviinietikkaa. Laske lieden lämpötila ja aseta pannun päälle kansi.
  6. Kypsennä perunoita kannen alla välillä sekoitellen, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Valmista majoneesi. Erottele keltuainen kulhoon.
  8. Lisää 1 rkl sinappia ja etikka. Kaada öljy keltuaisen joukkoon aluksi muutama tippa kerrallaan samalla vatkaten, kunnes seos alkaa paksuuntua. Sitten voit lisätä öljyä isompi erä kerrallaan.
  9. Mausta majoneesi suolalla ja 1,5 ruokalusikallisella sinappia.
  10. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi viipaleiksi ja sekoita majoneesin joukkoon.
  11. Tarjoa perunat majoneesin kera dipattavana tai lautaselta.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt